Morgondagens städer

London? Paris? New York?
Been there, done that...

Här är dem städerna det kommer snackas mest om i framtiden:

1. Kuala Lumpur - Bara 150 år gammal stad med influenser från Malaysien, Indien och Kina blandad med tropiska stormar och världens högsta tvillingtorn.



2. Buenos Aires - en blandning av Europa och sydamerikansk kultur som är redo att nyttja alla förmåner efter den finansiella krisen.



3. New Delhi - det gamla kastsystemet krymper och ger plats för det nya Indien.



4. Austin - Japp, vi snackar Texas! Staden växer så det knakar, nya it-företag etablerar sig och nya kockar och restauranger har etablerat sig.



5. Shanghai - vi vet alla att Kina kommer bli nästa stormakt och det är i Shanghai det händer. Staden med 23 miljoner invånare med attityden "varför inte?"



6. Sydney - är en bit att åka till. Men här har stränderna, havet och nturen format staden. Ekonomin liksom staden blomstrar just nu.



7. Reykjavik - trots att landet i stort sett gick i konkurs frodas kulturen här. Bland annat har de en massiv musikfestival som heter Airwaves som går av stapeln i Oktober varje år.



8. Krakow - Bakom stängda dörrar pågår en matrevolution. Kockar skapar nya matupplevelser i skrivande stund. DJ's spelar all sorts musik som de unga vill höra som nyligen flyttat in i stadens mycket prisvärda lägenheter. Nästa Berlin?



9. Dubai - Landet som är fullt av flashiga landmärken (varför inte världens högsta byggnad på en artificiell ö eller en inomhus skidbana?). Här flockas hela världen just nu.



Vart vill du åka?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0