Blue Lagoon Spa, Iceland

Wow!
Dagens utflykt var helt fantastisk. Blue Lagoon Spa är en av världens bästa spa anläggningar och nu förstår jag varför.
Trots höga förväntningar, så lyckades de leverera. Utmärkt service och vilken anläggning!

Vi börjar från början.

Dagen började tidigt, jag var ivrig men landet ljusnade inte förran framåt 11 tiden. Iväg till stadens loppis som öppnade då. Ehm, den kan ni skippa mina vänner nr ni är här. För det är precis en loppis men allt skräp man kan tänkas hitta. Inget roligt skräp såsom antikviteter utan bara skräp såsom thailändska dräkter, cd-skivor och i bästa fall någon isländsk tröja.

Eter lunch börjar min färd mot Blue Lagoon Spa. En färd ca 45 minuter utanför Reykjavik. Följ med:

image description

Landskapet är gjort av lava och i bakgrunden är syns både havet och bergen med vulkaner. Känns som vi är på en annan planet. Vit mark, vit snö, vita berg och så snöar det lite vitt emellanåt.

image description

Lava landskapet är otroligt. Man börjar undra hur gammal lavan är och när nästa lava täcke kommer komma.

image description

Framme vid Blue Lagoon Spa. På vägen upp till ingången möts vi av lyckliga New York bor som prisar spat med "You will loooove it!"
Förhoppningarna är med andra ord höga.
Äntligen framme vid ingången och det mjölkiga vit/turkosa vattnet gör alla stumma.

image description

image description

Sådär ja, nu är vi på andra sidan vid lagunen. Sikten var inte den bästa vid tillfället. Det varierade under dagen. Ångorna täcker lagunen. Vattnet är ständigt 37-39 grader. Idag var det hela 42 grader. Inte mig emot.

Inga bakterier överlevar i denna temperatur och hela lagunens vatten byts ut var 40:e timme. Helt naturligt. Blue Lagoon har fått utmärkelser för vara ett väldigt renligt spa och en av bästa i världen.

image description

Man blir inte utråkad här. Det finns en bar som man kan handla i med sitt elektroniska armband. Ett vattenfall där man får axelmassage. En vanlig sauna och ångbastu. Bästa av allt; små trälådor där vit silica lera mask finns att tillgå alldeles gratis. Bara smeta på och låt verka i 5-10 min. Dessutom går det finfint att scrubba fötterna och resten kroppen med lava-sanden som finns på botten.

Det infanner sig ett lugn när man inte ser längre än 5 högst 10 meter pga vattenångorna och dimman. Inga barn som skriker utan bara par som guppar runt lite då och då. Tittar man bort en sekund är främlingarna borta i dimman. Och tittar man rakt upp så är himlen faktiskt blå. Otroligt.

Så här ser det ut om man skulle tagit en bättre kamera och kommer på en bättre (vädermässigt) dag:

 

 


image description

Gången från spat till parkeringen.

Så var det dags att packa ihop. Jag är len som en baby och nöjd in i själen. Det bästa var nog trots allt sonedgången när himlen, vattnet och vattenångorna blev rosa. Det kommer jag minnas.

image description

Ingången

image description

Reykjaviks förträffliga konserthus Harpa. Ursäkta den dåliga bilden. Notera glasen. De byter färg hela tiden.

image description

Reykjaviks unika kyrka. Magisk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0